duminică, 19 iulie 2009


Profeţii necunoscute ale părintelui Arsenie Boca despre România


Extras din cartea „Viitor cu cap de mort” de Radu Cinamar

...Am să-ţi spun însă că Arsenie Boca făcea parte din acea categorie de oameni înţelepţi care, deşi deţin un corp fizic pe Pământ, au conştiinţa deja stabilită în Ceruri. Acel om mi-a lăsat cu adevărat o impresie foarte profundă şi puternică. Toate puterile şi forţele pe care le aveam sau le văzusem la alţii, nu valorau nici cât o nucă în faţa acelei măreţii sclipitoare, pure şi divine, care emana din fiinţa părintelui. Sfinţenia şi puterea lui de pătrundere în mintea şi sufletul omului erau extraordinare şi aceaste nu numai că se producea instantaneu atunci când te aflai în prezenţa lui, dar declanşau în propria ta fiinţă chiar un gen de bucurie şi aspiraţie care îţi determinau impulsul de a te oferi tu însuţi, în totalitate şi deliberat, cunoaşterii acelui om. Era un sentiment inefabil, care avea legături directe cu cel mai profund resort spiritual al fiinţei noastre, care este etern, pur şi indestructibil.

Metaforic vorbind, dacă asociezi calea până la acea sursă tainică din fiinţa noastră cu săpatul unei fântâni, atunci poţi să ştii că apa rece, limpede şi minunată la care vei ajunge este însăşi apa vieţii pe care o vei bea în eternitate. Arsenie Boca avea uimitoarea influenţă subtilă de a te face să intuieşti spontan prezenţa acelei ape din profunzimile fiinţei tale, cu mult înainte ca tu să ajungi la ea. În tine se năştea atunci, năvalnic şi înălţător, un sentiment copleşitor de iubire şi devoţiune şi aceasta era verificarea cea mai sigură a autenticităţii nivelului spiritual şi a harului divin la care ajunsese monahul. Datorită faptului că eu însumi aveam capacitatea de a simţi şi a cunoaşte în limite destul de largi oamenii cu care mă confruntam, mi-a fost destul de simplu să realizez nuanţele foarte fine ale radiaţiei psihice extraordinare pe care o manifesta Arsenie.

Cunoaşterea lui era instantanee şi atât de profundă, încât ea provoca în cel din faţa lui, de cele mai multe ori, adevărate trăiri catarctice, însă chiar şi aceste emoţii apăreau în conformitate cu posibilităţile şi aspiraţia fiecăruia.
Senzaţia pe care am trăit-o acolo, după ce am intrat în chilia lui, a fost aceea a unui sentiment de profunzime abisală a cunoaşterii, care nu era însă disociată de iubirea pură. Nu vreau, totuşi, să intru în domeniul abstract al unor observaţii de natură metafizică; nu cred că ţi-ar fi de prea mult folos în această fază şi nici nu ştiu dacă le-ai putea înţelege în întregime.

Părintele Arsenie era expresia vie, inefabilă, a unuia care a ajuns să trăiască cu adevărat în fericirea cea mai pură. După gradul de înţelegere şi receptivitate individuală, cei care se aflau în preajma lui puteau să resimtă ei înşişi unele crâmpeie din această fericire totală, aşa cum un diapazon vibrează singur atunci când se află lângă pianul care scoate sunetul notei caracteristice diapazonului. Influenţa subtilă benefică, răbdarea şi compasiunea pot transforma chiar şi sufletele cele mai înnegurate.

Ne-a indicat faptul că vom găsi modalităţi potrivite de a sădi mai întâi seminţele şi apoi de a creşte şi dezvolta florile transformării spirituale ale acestui popor. Da, a precizat că vor fi publicate informaţii care vor avea un rol important în acest proces, însă aspectele secundare care au ţinut de realizarea acestui fapt, incluzând aici alegerea ta şi celelalte elemente, ţin de planificarea pe care am făcut-o eu însumi şi modul în care am gândit această acţiune.
A spus ceva despre marea descoperire care va fi făcută şi unde anume? am insistat eu.
— Nu, nu a precizat nimic în acest sens; a spus că se va petrece în mod sigur în ţara noastră şi că va avea un impact atât de mare, încât nu mai este nevoie să ştim alte detalii. Dar a repetat de mai multe ori că va fi o luptă acerbă. Nu ştiu însă Ia ce s-a referit.

— Ideea era de a nu face paşi greşiţi tocmai în acea perioadă, în care dictatorul începuse să se simtă „încolţit", a continuat Cezar relatarea sa. Părintele Arsenie ne-a explicat apoi că Ceauşescu îl vizitase de două ori, în mare taină şi cu toate precauţiile necesare. Ultima dată venise acolo cu câteva luni în urmă. Voia să cunoască evoluţia puterii sale în stat, deoarece apăruseră deja unele semnale îngrijorătoare de instabilitate a sistemului politic, economic şi social, atât în ţară cât şi în alte teritorii ale blocului comunist. Monahul i-a specificat atunci că, dacă va continua să conducă ţara prin aceleaşi metode inumane ca şi până atunci, îşi va pierde brusc viaţa, într-un mod violent. Aflând aceasta, Ceauşescu s-a enervat cumplit şi a făcut o adevărată criză de isterie, care însă nu 1-a impresionat pe Arsenie Boca. L-a ameninţat pe părinte şi a plecat teribil de supărat şi furios. Părintele ne-a dezvăluit că ştie de faptul că i se doreşte moartea şi că acţiunile mârşave în acest sens au început imediat după întrevederea pe care a avut-o cu dictatorul. Ne-a mărturisit, de asemenea, că nu va mai dura mult timp şi va pleca spre împărăţia Tatălui Ceresc, dar că va părăsi această lume datorită unui complot mişelesc, al cărui scop va fi acela de a-1 otrăvi. Totuşi, el nu va împiedica aceasta, deoarece atunci misiunea lui spirituală pe pământ va fi deja terminată.

Apoi a scos dintr-un cufăr o carte groasă şi foarte uzată, scrisă în greaca veche, care provenea de la sfinţii creştini de la muntele Athos. „În ea, ne-a spus părintele Arsenie, se găseşte descrierea hidrei cu răsuflarea otrăvitoare, care va urmări prin toate mijloacele să împiedice lumina şi voinţa dumnezeiască. Voi trebuie să înfruntaţi cu înţelepciune această ameninţare şi înţelepciunea vă va fi dată vouă, precum şi la mulţi alţii, pentru a răpune Răul. Veţi vedea şi veţi înţelege spurcăciunea peste tot în jurul vostru: la serviciu, în magazine, în instituţiile statului, în conducerea lui şi mai ales în politică. Din nefericire, ea va intra pe furiş chiar şi în sânul bisericii, murdărind unele suflete de aici. Aproape că oamenii îşi vor pierde speranţa. Doar cei care îşi vor păstra credinţa adevărată vor fi salvaţi şi mare va fi atunci Slava lui Dumnezeu peste ei."
Apoi, părintele Arsenie a dezvoltat subiectul şi a spus că această „lucrare diavolească" nu este ceva care a apărut în vremurile noastre, ci ea durează din antichitate, de sute şi chiar de mii de ani în urmă, pregătind încetul cu încetul terenul pentru lupta finală care se apropie. Planul „lucrării diavoleşti" este minuţios şi, prin puterea banilor şi a viciilor, între care minciuna, prefăcătoria, intriga şi omorul sunt cele mai importante, cei care o săvârşesc au ajuns destul de aproape de ţelul lor principal, care este controlul şi dominarea întregii lumi. Aici, însă, părintele a făcut o afirmaţie neaşteptată, care a avut darul să ne şocheze într-o oarecare măsură. El a spus că, în mod paradoxal şi într-un interval de timp scurt, atenţia lumii se va concentra asupra ţării noastre, datorită schimbărilor extraordinare care vor avea loc şi a semnelor specifice care vor depăşi cu mult puterea limitată de înţelegere a cunoaşterii materialiste. Arsenie Boca a mai precizat că toate acestea se vor face întru voia lui Dumnezeu, pentru că totul este ciclic şi trebuie să se întoarcă de acolo de unde a pornit.


21 de comentarii:

 1. Dumnezeu sa ne dea minte sa-l putem urma si sa ne ajute sa ne intoarcem pe singurul drum fara sfirsit . Doamne ajuta

  RăspundețiȘtergere
 2. Acestea ca si intreaga opera a acestui mare sfant ,sunt cuvinte vii,care lucreaza asupra noastra ori de cate ori suntem deschisi pt a comunica cu divinitatea.Dragii mei romani,cititi-l pe Arsenie Boca si totul in jurul vostru va primii sens.E hrana sufleteasca si mare balsam al acestor vremuri grele pe care le traim.

  RăspundețiȘtergere
 3. Doamne ISUSE CRISTOASE FIUL LUI DUMNEZEU,miluieste ma pe mine pacatosul...!

  RăspundețiȘtergere
 4. Dumnezeu este Domnul si s-a aratat noua,bine este cuvantat cel ce vine intru numele Domnului!
  Multumesc parinte Arsenie sfant aL Ardealului meu ,roagate pentru tara noastra!

  RăspundețiȘtergere
 5. DOAMNE ISUSE HRISTOASE , MILUIESTE-NE PE NOI PACATOSII!!!

  RăspundețiȘtergere
 6. FRATILOR E TIMPIL SA NE TREZIM!!!!!!!!!!!!

  RăspundețiȘtergere
 7. IN BIBLIE GASIM UN SFAT CARE ACUM MAI MULT CA NICIODATA ESTE VALABIL PENTRU NOI TOTI .........."CAUTATI SA TRAITI IN SIMPLITATE SI IN SMERENIA CREDINTEI IN DUMNEZEU".UN SFAT DAT DE ACUM 2000 DE ANI SI CARE PREA PUTIN II INTELEG INTELESUL ADEVARAT. DE LA 1 IAN. 2011 VOR SA NE OBLIGE SA NE FACEM BULETINE CU CIP,DECI ATUNCI PRACTIC SE INCEPE ALEGEREA GRIULUI DE NEGHINA.SFATUL MEU ESTE ,,,,,,,SA NU IL FACETI.....REFUZATI-L, ESTE UN ATAC DIRECT LA CREDINTA NOASTRA DAR SI LA LIBERTATEA TOTALA A PERSOANEI NOASTRE. DUMNEZEU NE-A LASAT PE PAMINT SA TRAIM LIBERI NU ROBI AI SATANISTILOR CARE CONDUC DIN UMBRA LUMEA . DOMNUL SA FIE CU VOI CU TOTI SI SA VA LUMINEZE PASII SI MINTILE

  RăspundețiȘtergere
 8. DUMNEZEU SA NE AUDA SI NE AJUTAE !!!

  RăspundețiȘtergere
 9. „Neamurile au un destin ascuns în Dumnezeu.
  Când îşi urmează destinul, au apărarea lui Dumnezeu.
  Când şi-l trădează, să se găteasca de pedeapsă.“
  Părintele Arsenie Boca

  RăspundețiȘtergere
 10. Dumnezeu sa ne ocrotesca si sa ne arate calea cea buna! Parintele Arsenie Boca ne vegheze si el ,pentru ca aiubit mult romanii si tara asta.

  RăspundețiȘtergere
 11. cat de simple,naturale si logice par toate intamplarile vietii dupa ce il citesti pe parintele arsenie...pacat doar ca ochii si urechile sufletului nostru sunt inchise..

  RăspundețiȘtergere
 12. Nu pun la indoiala ceea ce a profetit Arsenie dar nici nu vreau sa ma intelegeti gresit, dar iata cateva idei asupra carora este bine sa meditam: Cine credeti ca traieste in Duh Sfant al lui Dumnezeu? Arabul care trecand pe o strada din Romania i se face mila de un sarman si ii da sa manance, il ajuta! Sau asa zisi crestinii care ne credem noi, trecand indiferenti pe langa! Nu ne sfintim mergand in fiecare zi de Duminica la Biserica ascultand slusba afisand o fata de FARISEU! Ci prin faptul ca incepem sa nu mai fim indiferenti de cel pe langa care am trecut orbi inainte.Eu cel putin incerc sa nu mai fiu asa! Bunicul meu, Dumnezeu sa-l odinhneasca, spunea ca nu conteaza ca nu ai bani decat de paine daca vezi un flamand pe strada, mai bine sa nu mananci tu in acea zi,caci acela e flamand si va fi, da-i lui painea ta de pe ziua aia asa cum Dumnezeu ne-o da noua in fiecare zi! Si ai sa vezi o minune! In acea zi in care vei face asta nu-ti va fi foame deloc ca si cum ai fi mancat la un mare praznic!Deci cine este si ce inseamna a fi crestin!? A te bate cu pumnul in piept sustinand ca esti crestin nu te face deloc unul!!! Faptele sunt ceea ce ne defineste ca fiind ceea ce vrem sa fim, Crestin!? COMPORTA-TE CA UN CRESTIN!!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Daca noi incepem sa judecam pe alti, crezi ca mai avem forta necesara sa ne mantuim? Faptele noastre sunt esenta mantuirii in fata Domnului la judecata de apoi. Oameni simpli(bunicii nostri) au avut frica de Dumnezeu, acuma parca totul a luato razna, nu mai exista respect si nici credinta.

   Ștergere
 13. Tocmai asa te smeresti mergand la bisrica Duminica de Duminica, invatand si ascultand,automat faci si milostenii. Fratilor doar prin rugaciune ne mai tine Dumnezeu. Si cand este mai puternica rugaciunea? la Sfanta Liturghie, Duminica!

  RăspundețiȘtergere
 14. sa ne intarim sufletele, sa ne rugam pentru intelepciune, sa ne ajutam unii pe altii mai ales pe cei care au mare nevoie, sa ne imbarbatam reciproc, sa ne rugam bunului Dumnezeu sa ne intareasca pentru lupta care va urma. O lupta a mintii , a spiritului ,a credintei!Sa nu uitam sa multumim in rugaciunile noastre pentru darul de iubire pe care Dumnezeu ni l-a trimis prin Arsenie Boca noua romanilor !

  RăspundețiȘtergere
 15. Daca eu sunt psiholog, e datorita parintelui Arsenie BOCA. Eram intr-un moment de cumpana al existentei mele,cand o prietena pe atunci profesoara de religie,m- a invitat sa merg cu ea la Prislop la parintele Arsenie Boca , la mormant.IMI AMINTESC PARCA A FOST IERI, CUM AJUNSI ACOLO, IN FEBRUARIE, UN FEBRUARIE CU O ZAPADA CE IMI AJUNGEA APROAPE DE, mormantul Parintelui era uscat si cu flori pe el. in putina mea credinta si urmarita de dorinta de a gasii explicatii logico- stiintifice in toate, cautam urme de tevi care sa incalzeasca pamantul. Deodata am privit in jur si am vazut cat de impresionati erau cei din jurul meu unii plangeau altii priveau minunea din fata lor cu stupefactie sau piosie , numai eu.... Si deodata m-a trecut un fior sipeste putin lumea s- retras. Eu am ramas pt ca mi s-a spus sa-mi scriu dorinta sau durerea pt ca Parintele ma v-a ajuta, indruma. Am lasat biletul dar in clipa urmatoare am inceput sa plang si imi plangea sufletul, credeti-ma. De la un alt mormant se apropie de mine o calugarita, care punandu-mi mana pe brat mi-a sspus :" parintele spunea Studii superioare. SPUNETI COPIILOR SA INVETE, SI SA URMEZE STUDII SUPERIOARE CA ASA ZICEA PARINTELE".
  Eu veneam sa-l rog pe DUMNEZEU PRIN PARINTELE ARSENIE ca daca voia LUI e sa devin psiholog daca asta mi-e drumil, sa-mi arate. Si raspunsul a venit mai repede decat am astepta eu, pacatoasa . PARCA O AUD PE cORINA SPUNANDU-MI dANA PARINTELE TI- A RASPUNS.
  aM TERMINAT FACULTATEA FB SI TOATE SE ASEZAU PARCA IN DRUMUL MEU FARA OBSTACOLE, PT. CA D-ZEU SI Parintele erau cu mine.
  RUGATI-VA , MUNCITI CINSTIT , FITI BUNI SI MILOSTIVI. d-eu e cu noi mereu si va fi . Multumesc Parinte Arsenie Boca. v-o datoram.

  RăspundețiȘtergere
 16. Am auzit de parintele Arsenie Boca la emisiunea Viata spirituala, am cautat pe net referinte despre viata lui, acum citind aceste profetii necunoscute mi se pare si mie ciudat caci in ultimul timp am visat puterea Duhului Sfant dar si frica de puterea celui rau.
  Dumnezeu va lucra prin oamenii simpli ai tarii noastre.

  RăspundețiȘtergere
 17. Parinte Arsenie te rog ajuta-le oamenilor astia necajiti! http://community.lls.org/thread/11252

  RăspundețiȘtergere
 18. ATIT DE MARE A FOST CREDINTA ACESTUI OM INCIT A PUTUT UIMI PRIN MINUNILE SALE PE CARE DUMNEZEU LE FACE PRIN EL CHIAR SI PE CEI MAI RAI OAMENI(MA REFER LA MOMENTUL CIND A FOST INCHIS DE SECURITATE).DIN PUTINA NOASTRA CREDINTA AM PUTEA MACAR 2 MINUTE PE ZI SA NE RUGAM SI SINT COMVINS CA CEVA S-AR SCHIMBA IN VIETILE NOASTRE.ARSENIE BOCA E DOVADA VIE CA PRIN CREDINTA PUTEM SCHIMBA ATIT VIATA NOASTRA CIT SI A CELOR DIN JUR.DUMNEZEU SA NE AJUTE SA FIM MAI BUNI.


  .

  RăspundețiȘtergere
 19. MULTI SPUN: DUMNEZEU E DOAR IN MINTEA TA ....DUMNEZEU E SPRENTA CA DINCOLO MAI E CEVA ....CHIAR DACA IN NECREDINTA TA II CERI LUI DUMNEZEU SA-TI DEA UN SEMN CA EXISTA SCESTA ITI VA DA UN SEMN SI VIATA TA VA FI SCHIMBATA...DOAR CEREI

  RăspundețiȘtergere