sâmbătă, 27 februarie 2010

INITIUM - folosit in Romania din 2007!!!!





Cititi http://salvarearomaniei.blogspot.com inainte sa fie prea tirziu.

Fungicid netestat suficient, folosit în agricultura românească

România este prima ţară din lume care va stropi legumele şi strugurii cu o substanţă nouă, netestată suficient şi ale cărei efecte asupra sănătăţii oamenilor sunt încă necunoscute complet. Se numeşte iniţium şi va fi folosită pentru combaterea unor boli ale plantelor.

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Mihail Dumitru, a vorbit pe larg la tema zilei despre acest subiect, afirmând că această substanţă a fost testată de trei institute de cercetare agricolă şi că Direcţia de Sănătate Publică şi-a dat, de asemenea, acordul în ceea ce priveşte folosirea substanţei!

După trei ani de utilizare, efectele ei vor fi din nou evaluate. Deocamdată însă, părerile specialiştilor sunt împărţite: unii susţin că este otravă curată şi că sporeşte riscul de cancer. Alţii spun că este la fel de sigură ca şi alte substanţe deja folosite în agricultură.

Initium nu a fost testat în România

Controversatul fungicid initium, despre care s-a spus că ar fi cancerigen, nu a fost testat în România pentru a se afla dacă este periculos pentru oameni. Avizul sanitar a fost acordat pe baza dosarului prezentat de producătorul german la Institutul de Sănătate Publică din Capitală.

Autorităţile spun că testele toxicologice au fost efectuate în laboratoare de bune practici din Germania şi nu au relevat riscuri pentru sănătate. Potrivit unui cercetator din comisia interministerială de avizare, legislaţia europeană interzice repetarea testelor din laboratoare acreditate, pentru a nu încălca drepturile animalelor-cobai.

România este prima ţară din lume care a acceptat folosirea pe scară largă a noii substanţe. Fungicidul, cu care se vor stropi cartofii, legumele si strugurii, nu este încă pe lista produselor acceptate de Uniunea Europeană.



link original:  http://www.youtube.com/watch?v=5L8uUGiXynk

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu